SORTIDA a Igualada. Visita Llar del Sant Crist i Museu de la Pell

02/11/2023
Lloc: Igualada
Categoria: Notícies Sortides
Igualada

Un grup de membres de l'Aula hem fet una sortida a Igualada. A més de poder visitar la  Llar del Sant Crist i el Museu de la Pell, hem pogut visitar també el Museu del Traginer. A la fotografia, el grup d'excursionistes, davant l'entrada del Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia.

Llar del Sant Crist

La Llar del Sant Crist, o Asil del Sant Crist, és un edifici de caire monumental d’Igualada, construït per l’arquitecte Joan Rubió i Bellver (Reus 1870 - Barcelona 1952) deixeble d’Antoni Gaudi. La construcció de l’edifici va començar l’any 1931 a partir d’una donació efectuada per les germanes Magdalena, Dolors i Concepció Castells, membres d’una influent família de mecenes locals i no va finalitzar fins a l’any 1941. Forma part de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

 

Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia

El Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia −situat en dos edificis emblemàtics de la ciutat, Cal Boyer i l'antiga adoberia de Cal Granotes− constitueix un referent de la indústria igualadina, fonamentada bàsicament en la manufactura de la llana i del cuir:

 

Museu del Traginer

El Museu del Traginer – Col·lecció Antoni Ros explica l’evolució del transport tant de mercaderies com de persones emprant energies de sang, i alhora mostra les relacions entre els diferents oficis que feien possible el desenvolupament del fet traginer.