Notícies

Taller Musical per a adults. Obertes les inscripcions

Alt

El taller vol ser un espai que ens permeti apropar-nos a la música a través d’una mirada ampla, propera i curiosa.

Obrir-nos a comprendre com ens hi relacionem tant a nivell quotidià com en d’altres àmbits.

Convidar-nos a gaudir plenament del fet musical

Un país de politòlegs

Alt

Avui en dia, els politòlegs surten a tot arreu, especialment en tertúlies. Són identificats habitualment com algú que en sap de política i en parla. Però també hi ha politòlegs al govern de la generalitat i entre diputats també n’hi ha uns quants. En aquesta conferència es posa de relleu que el politòleg és mes que un tertulià. En essència, un politòleg es algú que estudia les respostes a dues preguntes: Perquè votem? (com votem) i perquè ens quedem a casa i no votem?

 

EL CONFERENCIANT

VISITA GUIADA A L'EXPOSICIÓ. VENERADES I TEMUDES: EL PODER FEMENÍ EN L'ART I LES CREENCES

Fotografia de Marga Sanz

Un grup de membres de l'Aula hem fet la visita guida a l'exposició del CaixaForum: Venerades i Temudes. El poder femení en l'art i les creences.

Aquesta exposició posa en relleu les múltiples cares del poder femení.

Deesses, esperits, dimonis o santes, figures que han estat venerades i temudes fins avui i que han influït i encara influeixen en la vida de les persones. 

 

https://caixaforum.org/ca/barcelona/p/venerades-i-temudes_a164389265

De cap a peus. Una tria de les millors obres NU de la història de l'art fins avui

Alt

La Mariona Millà ens ha ofert una exposició cronològica per tal de veure com l’ésser humà ha representat el nu al llarg de la història. I la representació des de les primeres imatges que es conserven ha estat diferent, depenent de les èpoques, la cultura, el moment polític o també de qui encarregava les obres.....formats diferents i tècniques diferents.

 

LA CONFERENCIANT

Els valors de la medicina

Alt

Estem al segle XXI i els qui som grans i hem viscut gran part del segle XX tenim tendència a oblidar com era abans la medecina. I no fa tant, a inicis del segle XX, la medicina no tenia res a veure amb la d’ara. Rarament curava. Hi havia pràctiques mèdiques com la sangonera. No hi havia vacunes no se sabia el que eren els microbis, no hi havia antibiòtics. Els hospitals eren hospicis coneguts com a cases de la mort, els cirurgians procedien de la barberia i les unitats psiquiàtriques eren manicomis. Com ha estat l’evolució fins avui en dia? ......

 

Aitona en flor

Alt

L'Aula ha fet una visita guiada a un espectacle únic a Catalunya com és el d'Aitona en flor. Els paisatges d'Aitona estan formats per grans extensions d'arbres fruiters, de suaus ondulacions, que ofereixen uns vistes espectaculars. Una bona mostra és pot constatar a la fotografia que s'adjunta a la notícia.

Del negre al blanc

Moments de l'actuació de Rumbesia

Recital de poesia fusionat amb rumba en el que es conjuguen poemes musicats. Tot recordant de pas que el 21 de març, inici de la primavera, és el dia mundial de la poesia.

 

BIBLIOGRAFIA RECOMANADA PER LA BIBLIOTECA D'ARENYS DE MAR

 

Bromistes, tramposos i mentiders: antologia del realisme màgic català: 1923-1945. Barcelona: Males Herbes, 2021. ISBN 9788412216783

https://aladi.diba.cat/record=b1971627~S91*cat

Presentació de treballs de recerca d'alumnes de Batxillerat

Alt

Hem introduit, en aquest curs, un nou format a les conferències habituals, es tracta que alumnes de batxillerat de l’Institut Els Tres Turons ens presentin els seus treballs de recerca.

Donem les gràcies a la coordinadora de batxillerat Neus Barris per acceptar la nostra proposta d'apropar la recerca de joves investigadors als nostres socis.

Avui els alumnes de l'Institut Tres Turons,  Irina Garcia, Caio Notari i Marçal Rebollo ens han exposat les seves investigacions.

 

Visita a l’exposició "Chagall. El color dels somnis"

Alt

Marc Chagall  (Bielorússia, 1887—França, 1985), és un dels artistes més reconeguts, influenciat pel cubisme, el fauvisme i el surrealisme. El Palau Martorell acull la mostra Marc Chagall. El color dels somnis, des del 31 d’octubre fins al 24 de març, comissariada per Lola Durán. A la fotografia els components de l'Aula que han gaudit de la visita guiada a l'exposició.

 

Els anys 70 i com el feminisme pren forma a Arenys de Mar

Alt

Abans dels anys 70 les dones eren ciutadanes de segona … ni divorci, ni avortament, ni vida sexual i sempre havien de demanar permís al marit o al pare. A Arenys la pressió social era encara més forta que en una gran ciutat. Les experiències del canvi que s’experimentà als 70 poden ser un estímul per a les persones d’avui en dia.

 

LA CONFERENCIANT

Assumpció Maresma Matas és periodista i escriptora.