Notícies

SORTIDA Santa Coloma de Cervelló. Visita Colònia Güell

Components de l'Aula en la seva visita

La Colónia Gúell pertany al municipi de Santa Coloma de Cervelló al Baix LLobregat. Es una colònia industrial rellevant d’origen modernista  al segle XIX. A la Colònia Güell s’hi conserva un important patrimoni històric i artístic, entre elles la Cripta Gaudí.

Assemblea General Ordinària de Socis-12 de desembre a ¾ de 5 de la tarda

Alt

Benvolguts,
Amb aquest escrit, ens plau convocar-vos a l’ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA que tindrà lloc dimarts 12 de desembre de 2023, a ¾ de 5 de la tarda, a l’edifici Calisay, amb el següent:

ORDRE DEL DIA

Visita guiada a l’exposició temporal del Museu d'Arenys: (I)NVISIBLES I (O).

Moment de la visita guiada a l'exposició

Membres de l'Aula han participat a l'exposició guiada al Museu d'Arenys de Mar. L'exposició ens vol recordar que des de l’Antic Egipte fins a la Gran Bretanya del segle XXI, passant per totes les èpoques i tots els continents, les dones han estat ocultes, a tot arreu i des de sempre. Per lluitar contra aquesta discriminació, el 2016 es va instaurar l’11 de febrer com a Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència. El Museu ens apropa a la vida de 24 dones científiques que la història ha fet invisibles.

Centenari Maria Callas. Vida de diva

Alt

Avui s'ha parlat de la "Callas" perquè l’1 de desembre farà 100 anys del seu naixement. I s'ha parlat d'ella sense sensacionalismes, del que fou, i deixant enrere el que va aparèixer a la premsa rosa. Entre d'altres recursos s'han emprat les cartes que ella va escriure.

 

EL CONFERENCIANT

Pol Avinyó i Rosselló, és musicòleg i divulgador musical.

Ruta pel modernisme a Canet de Mar

Casa Domènech a Canet de Mar

L'aula ha fet una sortida matinal a Canet de Mar per a seguir la ruta Lluís Domènech i Pere Domènech. La ruta comença a la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner. Dita Casa Domènech (1918-19) és la darrera obra  de l'arquitecte i és el lloc on els membres de l'aula s'han fet la fotografia.

L’atzarosa i apassionant història del doblatge

Alt

El doblatge és una de les professions del mon cinematogràfic més poc valorades, ignorades i sovint més criticades. I és que sobre el rodatge volten tres tòpics: Primer tòpic: és un invent franquista. Quan la realitat és que el doblatge és de principis dels anys 30 del segle passat. Segon tòpic: Ha impedit que la gent parli be l’anglès. Quan a molts països on també es doblen les pel·lícules (Suècia, Alemanya...) parlen millor l'anglès que nosaltres. Tercer tòpic: Es una manipulació perquè es perden les veus originals dels actors.

Lluís Domènech i Montaner, catalanisme i país. La vertebració de la Catalunya moderna

Carles Saiz

Lluís Domènech i Montaner, va ser un gran arquitecte de renom dins el modernisme català amb obres com el Palau de la Música Catalana o l’Hospital de Sant Pau. Va tenir a més una militància activa en el catalanisme polític, fundant de ben jove el Centre Català i la Jove Catalunya i passant per diverses formacions polítiques com la Lliga de Catalunya i la Unió Catalanista. La conferència tracta amb detall aquesta vessant política, social i cultural.

 

EL CONFERENCIANT

3a. Mostra d'Entitats d'Arenys de Mar

Alt

L’Aula serà present a la 3a Mostra d’Entitats d’Arenys de Mar.  La cita és aquest diumenge 12 de novembre, de 9h a 14h, entre el Calisay i l’espai central de la riera davant l’Asil Torrent. Hi participaran 24 entitats i associacions arenyenques, amb el suport de la regidoria de Participació Ciutadana.

 

Més informació a la web de l'ajuntament

SORTIDA a Igualada. Visita Llar del Sant Crist i Museu de la Pell

Igualada

Un grup de membres de l'Aula hem fet una sortida a Igualada. A més de poder visitar la  Llar del Sant Crist i el Museu de la Pell, hem pogut visitar també el Museu del Traginer. A la fotografia, el grup d'excursionistes, davant l'entrada del Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia.

Llar del Sant Crist