Concerts, Òpera i Teatre

Les estacions de Haydn. El so original. Jordi Savall

Alt

35 membres de l'Aula van poder gaudir del magnífic concert, a l'auditori de Barcelona, dirigit per Jordi Savall en el que es va interpretar  Les Estacions de Franz Joseph Haydn.

 

https://www.auditori.cat/ca/esdeveniment/antiga-les-estacions-de-haydn/

REPERTORI

Concert de piano a càrrec de Nexus Piano Duo

Alt

Mireia Fornells Roselló & Joan Miquel Hernández Sagrera configuren des de fa ja més de dues dècades el NEXUS PIANO DUO, una de les formacions més actives i sol·licitades de la música de cambra actual. Paral·lelament a una brillant carrera pianística per separat, decideixen abordar la música per a duet de pianos després de coincidir a les aules del Conservatori de Sant Petersburg amb el mestre Leonid Sintsev, i durant els seus estudis depostgrau i doctorat.

Del negre al blanc

Moments de l'actuació de Rumbesia

Recital de poesia fusionat amb rumba en el que es conjuguen poemes musicats. Tot recordant de pas que el 21 de març, inici de la primavera, és el dia mundial de la poesia.

 

BIBLIOGRAFIA RECOMANADA PER LA BIBLIOTECA D'ARENYS DE MAR

 

Bromistes, tramposos i mentiders: antologia del realisme màgic català: 1923-1945. Barcelona: Males Herbes, 2021. ISBN 9788412216783

https://aladi.diba.cat/record=b1971627~S91*cat

Inauguració del curs 2023-2024

Alt

El dimarts 3 d'octubre, al Teatre Principal d'Arenys de Mar, s'ha fet la inauguració del curs 2023-2024. Curs que serà especial donat que enguany l'aula en farà 20 des de la seva fundació.

 

L'acte, que recull la fotografia, va comptar amb el regidor de Cultura d'Arenys de Mar en representació del Sr Alcalde, Sr. Agustí Farré, l'Alcalde d'Arenys de Munt, Sr. Josep Sánchez, la Presidenta d'Afopa, Sra. Muntsa Lamúa i la Presidenta de la nostra entitat, Sra. Mercè Cussó.

Manon de Massenet, l’òpera francesa més estimada

Alt

Manon és una òpera perfecta que marca un punt d'inflexió en la història de l'opera, Les seves àrees i duos són molt coneguts. Al Liceu hi ha tingut una rellevància especial car en un dels tres plafons del prosceni que hi havia al teatre que es va cremar el 1994, hi era representant l'òpera francesa.

 

EL CONFERENCIANT

Pol Avinyó Rosselló, musicòleg i divulgador musical del Gran Teatre del Liceu ha fet una introducció prèvia a l’anada al Liceu del divendres 21 d’abril a veure l’òpera Manon de Massenet.

Les herbes santes dels Caputxins

Alt

La utilitat de les plantes és coneguda des de molt antic tant en la salut, la cuina, els licors, els tints,....I si parlem de les herbes santes estem fent referència a les que científicament es coneixen com a "officinalis", és a dir, les plantes que tenen usos en medicina i fitoteràpia. I n'hi ha un bon munt amb gran diversitat de virtuts remeieres.

 

EL CONFERENCIANT