Sortides

SORTIDA Santa Coloma de Cervelló. Visita Colònia Güell

Alt

La Colónia Gúell pertany al municipi de Santa Coloma de Cervelló al Baix LLobregat. Es una colònia industrial rellevant d’origen modernista  al segle XIX. A la Colònia Güell s’hi conserva un important patrimoni històric i artístic, entre elles la Cripta Gaudí.

Visita guiada a l’exposició temporal del Museu d'Arenys: (I)NVISIBLES I (O).

Moment de la visita guiada a l'exposició

Membres de l'Aula han participat a l'exposició guiada al Museu d'Arenys de Mar. L'exposició ens vol recordar que des de l’Antic Egipte fins a la Gran Bretanya del segle XXI, passant per totes les èpoques i tots els continents, les dones han estat ocultes, a tot arreu i des de sempre. Per lluitar contra aquesta discriminació, el 2016 es va instaurar l’11 de febrer com a Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència. El Museu ens apropa a la vida de 24 dones científiques que la història ha fet invisibles.

SORTIDA a Igualada. Visita Llar del Sant Crist i Museu de la Pell

Igualada

Un grup de membres de l'Aula hem fet una sortida a Igualada. A més de poder visitar la  Llar del Sant Crist i el Museu de la Pell, hem pogut visitar també el Museu del Traginer. A la fotografia, el grup d'excursionistes, davant l'entrada del Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia.

Llar del Sant Crist

SORTIDA MATINAL AL MONESTIR DE SANTA MARIA DE VALLDONZELLA I TORRE DE BELLESGUARD

Alt

El 28 d’abril de 2023 un grup de l'Aula va fer una visita guiada doble a  la TORRE BELLESGUARD  i  al MONESTIR DE SANTA MARIA DE VALLDONZELLA, tots dos a Barcelona.

 

TORRE BELLESGUARD d’ANTONI GAUDÍ 1900-1909

SORTIDA AL MONESTIR DE POBLET i LA COVA DE L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ

Alt

SORTIDA TRIMESTRAL. MONESTIR DE POBLET i LA COVA DE L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ. Visita guiada

Sortida molt interessant i molt ben avaluada pels participants, segons l’enquesta realitzada a la tornada.

VISITA AL MUSEU D’ARENYS ENTORN LA FIGURA DE CARMEN TÓRTOLA VALENCIA

MUSEU D’ARENYS.  CARMEN TÓRTOLA VALENCIA

Visita molt interessant conduïda per la directora del Museu Neus Ribas que ens va apropar a conèixer el personatge de la gran ballarina Carmen Tórtola València (1882-1955) i la seva col·lecció de puntes.

VISITA GUIADA A LA FUNDACIÓ MIRÓ. PAUL KLEE I ELS SECRETS DE LA NATURA

Integrants de la VISITA GUIADA A LA FUNDACIÓ MIRÓ sobre PAUL KLEE

Un grup de 25 membres de l’Aula visitarem l’exposició de Paul Klee , pintor nascut i mort a Suïssa (Münchenbuchsee 1879- Muralto 1940).

 

Va formar part dels moviments de l’avantguarda europea que han definit el cànon de l’art modern.

Una de les vies que va seguir per articular la singularitat de la seva obra va ser l’observació i estudi dels fenòmens naturals.

VISITA GUIADA AL MNAC. FELIU ELIAS: LA REALITAT COM OBSESSIÖ

Integrants de la visita guiada al MNAC

Un grup de 24 membres de l'aula visitarem l’exposició de Feliu Elias (Barcelona 1878 – 1948), pintor, humorista satíric i implacable crític d’art.

La mostra presenta les seves obres amb les signatures: Feliu Elias com a pintor, APA per a les caricatures i Joan Sacs per a les seves polèmiques crítiques.

Com a pintor va ser un autodidacte. La seva era una pintura silenciosa i penetrant,  aferrada a un realisme objectiu que cercava la perfecció i la contenció de l’emoció.

Combinava el retrat i la natura morta i situava al mateix pla el que és animat i inanimat.

Visita al Recinte de l’Escola Industrial de Barcelona i a l’Exposició temporal Toquem fusta! Disseny, fusta i sostenibilitat en el Museu del Disseny

Alt

El 18 de gener 28 arenyencs de l’Aula vàrem visitar dues exposicions, una al matí al Recinte de l’Escola Industrial de Barcelona i l’altra a la tarda a l’Exposició temporal Toquem fusta! Disseny, fusta i sostenibilitat en el Museu del Disseny. El dinar fou en el mateix recinte del Museu.

 

Visita guiada amb Joan Miquel Llodrà  al Recinte de l’Escola Industrial de Barcelona.