Sortides

VIATGE AL ROMÀNIC CATALÀ: LA SEU D’URGELL, ANDORRA I ORGANYÀ. DIA 6 de juny

Alt

S'ha fet  visita guiada a l’església romànica de Santa Coloma i la casa de la Vall. La nombrosa representació de l'Aula d'Arenys de Mar ha estat rebuda per la Regidora de Cultura i per la Síndica Menor del Comú d’Andorra la Vella.

Després del dinar a la Borda Estevet. hi ha hagut la tarda lliura.

 

VISITA GUIADA A L'EXPOSICIÓ. VENERADES I TEMUDES: EL PODER FEMENÍ EN L'ART I LES CREENCES

Fotografia de Marga Sanz

Un grup de membres de l'Aula hem fet la visita guida a l'exposició del CaixaForum: Venerades i Temudes. El poder femení en l'art i les creences.

Aquesta exposició posa en relleu les múltiples cares del poder femení.

Deesses, esperits, dimonis o santes, figures que han estat venerades i temudes fins avui i que han influït i encara influeixen en la vida de les persones. 

 

https://caixaforum.org/ca/barcelona/p/venerades-i-temudes_a164389265

Aitona en flor

Alt

L'Aula ha fet una visita guiada a un espectacle únic a Catalunya com és el d'Aitona en flor. Els paisatges d'Aitona estan formats per grans extensions d'arbres fruiters, de suaus ondulacions, que ofereixen uns vistes espectaculars. Una bona mostra és pot constatar a la fotografia que s'adjunta a la notícia.

Visita a l’exposició "Chagall. El color dels somnis"

Alt

Marc Chagall  (Bielorússia, 1887—França, 1985), és un dels artistes més reconeguts, influenciat pel cubisme, el fauvisme i el surrealisme. El Palau Martorell acull la mostra Marc Chagall. El color dels somnis, des del 31 d’octubre fins al 24 de març, comissariada per Lola Durán. A la fotografia els components de l'Aula que han gaudit de la visita guiada a l'exposició.

 

SORTIDA Santa Coloma de Cervelló. Visita Colònia Güell

Alt

La Colónia Gúell pertany al municipi de Santa Coloma de Cervelló al Baix LLobregat. Es una colònia industrial rellevant d’origen modernista  al segle XIX. A la Colònia Güell s’hi conserva un important patrimoni històric i artístic, entre elles la Cripta Gaudí.

Visita guiada a l’exposició temporal del Museu d'Arenys: (I)NVISIBLES I (O).

Moment de la visita guiada a l'exposició

Membres de l'Aula han participat a l'exposició guiada al Museu d'Arenys de Mar. L'exposició ens vol recordar que des de l’Antic Egipte fins a la Gran Bretanya del segle XXI, passant per totes les èpoques i tots els continents, les dones han estat ocultes, a tot arreu i des de sempre. Per lluitar contra aquesta discriminació, el 2016 es va instaurar l’11 de febrer com a Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència. El Museu ens apropa a la vida de 24 dones científiques que la història ha fet invisibles.

SORTIDA a Igualada. Visita Llar del Sant Crist i Museu de la Pell

Igualada

Un grup de membres de l'Aula hem fet una sortida a Igualada. A més de poder visitar la  Llar del Sant Crist i el Museu de la Pell, hem pogut visitar també el Museu del Traginer. A la fotografia, el grup d'excursionistes, davant l'entrada del Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia.

Llar del Sant Crist

SORTIDA MATINAL AL MONESTIR DE SANTA MARIA DE VALLDONZELLA I TORRE DE BELLESGUARD

Alt

El 28 d’abril de 2023 un grup de l'Aula va fer una visita guiada doble a  la TORRE BELLESGUARD  i  al MONESTIR DE SANTA MARIA DE VALLDONZELLA, tots dos a Barcelona.

 

TORRE BELLESGUARD d’ANTONI GAUDÍ 1900-1909

SORTIDA AL MONESTIR DE POBLET i LA COVA DE L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ

Alt

SORTIDA TRIMESTRAL. MONESTIR DE POBLET i LA COVA DE L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ. Visita guiada

Sortida molt interessant i molt ben avaluada pels participants, segons l’enquesta realitzada a la tornada.