Itineraris d'Art

Visita guiada a l'exposició: La ceràmica de Barceló

Alt

 

La retrospectiva més completa de la ceràmica de Miquel Barceló que s’ha fet fins ara a Barcelona

La Fundació Catalunya La Pedrera presenta l'obra en fang de Miquel Barceló (Felanitx, Mallorca, 1957), un dels creadors més destacats del panorama artístic contemporani.

Ruta pel modernisme a Canet de Mar

Casa Domènech a Canet de Mar

L'aula ha fet una sortida matinal a Canet de Mar per a seguir la ruta Lluís Domènech i Pere Domènech. La ruta comença a la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner. Dita Casa Domènech (1918-19) és la darrera obra  de l'arquitecte i és el lloc on els membres de l'aula s'han fet la fotografia.

VISITA GUIADA A LA FUNDACIÓ MIRÓ. PAUL KLEE I ELS SECRETS DE LA NATURA

Integrants de la VISITA GUIADA A LA FUNDACIÓ MIRÓ sobre PAUL KLEE

Un grup de 25 membres de l’Aula visitarem l’exposició de Paul Klee , pintor nascut i mort a Suïssa (Münchenbuchsee 1879- Muralto 1940).

 

Va formar part dels moviments de l’avantguarda europea que han definit el cànon de l’art modern.

Una de les vies que va seguir per articular la singularitat de la seva obra va ser l’observació i estudi dels fenòmens naturals.

VISITA GUIADA AL MNAC. FELIU ELIAS: LA REALITAT COM OBSESSIÖ

Integrants de la visita guiada al MNAC

Un grup de 24 membres de l'aula visitarem l’exposició de Feliu Elias (Barcelona 1878 – 1948), pintor, humorista satíric i implacable crític d’art.

La mostra presenta les seves obres amb les signatures: Feliu Elias com a pintor, APA per a les caricatures i Joan Sacs per a les seves polèmiques crítiques.

Com a pintor va ser un autodidacte. La seva era una pintura silenciosa i penetrant,  aferrada a un realisme objectiu que cercava la perfecció i la contenció de l’emoció.

Combinava el retrat i la natura morta i situava al mateix pla el que és animat i inanimat.

Dones amb empenta a la Barcelona medieval

Un dels dos grups que van fer la visita guiada

Visita guiada pel Museu d’Història de Barcelona que vàrem recórrer per Ciutat Vella fins al Raval.

Dones amb empenta i aptituds per desenvolupar tasques que, suposadament estaven reservades als homes han aconseguit deixar el seu testimoni en documents que recullen una part de les seves vides a la Barcelona dels segles XIV i XV. En el recorregut s’explica les tasques que van arribar a fer algunes de les dones mentre es mostra on van viure.