Els àpats són un element identitari d’abast universal que no és només biològic sinó també social i cultural. A Europa en tenim constància de la seva rellevància des dels temps de la civilització grega. Pels llatins menjar sol no estava ben vist i fins i tot la paraula company procedeix del llatí compāniō que significa «que comparteix el pa»
LA CONFERENCIANT
Ivone Puig Artigas és llicenciada en Filologia Àrab per la Universitat de Barcelona.
Llicenciada i Doctora en Antropologia Social i Cultural per la Universitat Autònoma.
Màster en Recerca Etnogràfica, Relacions Interculturals i Teoria Antropològica.
Ha impartit moltes conferències en diverses Aules i Universitats marroquines, entre d’altres centres.
Actualment també organitza estades etnogràfiques i tallers culturals al Marroc.
Escriu articles en diverses publicacions especialitzades i també ha publicat llibres amb reconeixement de premis literaris, destaquem:
150 milles al sud d’es Cap. Contes del Marroc, publicat el 2019 guardonat amb un premi concedit pel Institut d’Estudis Eivicencs.
BIBLIOGRAFIA RECOMANADA PER LA BIBLIOTECA D'ARENYS DE MAR
Ember, Carol R. Antropología cultural. Madrid: Prentice Hall, 1997. ISBN 8489660166
https://aladi.diba.cat/record=b1107975~S91*cat
Harris, Marvin. Vacas, cerdos, guerras y brujas: los enigmas de la cultura. Madrid: Alianza, 1998. ISBN 9788420639635
https://aladi.diba.cat/record=b1229718~S171*cat
Mulet, J. M. Comemos lo que somos: cómo la cultura y la sociedad han modificado la comida. Barcelona: Destino, 2023. ISBN 9788423362776
https://aladi.diba.cat/record=b2040273~S167*cat
Nicolau, Maria. Cuina! o barbàrie. Barcelona: Ara Llibres, 2022. ISBN 9788418928291
https://aladi.diba.cat/record=b2007552~S91*cat
Rowley, Anthony. Una historia mundial de la mesa: estrategias de paladar. Gijón: Trea, 2008. ISBN 9788497044196
https://aladi.diba.cat/record=b1559684~S91*cat