Concert de piano a càrrec de Nexus Piano Duo

07/05/2024
Lloc: Teatre Principal
Alt

Mireia Fornells Roselló & Joan Miquel Hernández Sagrera configuren des de fa ja més de dues dècades el NEXUS PIANO DUO, una de les formacions més actives i sol·licitades de la música de cambra actual. Paral·lelament a una brillant carrera pianística per separat, decideixen abordar la música per a duet de pianos després de coincidir a les aules del Conservatori de Sant Petersburg amb el mestre Leonid Sintsev, i durant els seus estudis depostgrau i doctorat. Les seves propostes inclouen obres mestres del repertori per a aquesta formació, fent especial referència a la música contemporània dels nostres compositors amb l’estrena de diferents obres que els han estat dedicades. La seva gran activitat concertística els ha portat a oferir nombrosos recitals en les més importants sales de tot el país i arreu de l’Estat com L’Auditori de Barcelona, la Fundació Juan March de Madrid i el Palau de la Música Catalana, així com diferents gires per Europa –França, Grècia, Itàlia, República Txeca, Rússia i Suïssa-.

El duet ha estat guardonat en els més destacats concursos estatals i internacionals, i han estat becats per institucions com el Ministeri de Cultura, la Generalitat de Catalunya i la AIE per assistir a diferents cursos internacionals, on han tingut l’oportunitat de treballar amb grans especialistes.

Han col·laborat com a solistes amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i han estat guardonats amb el primer premi del públic al Festival Internacional de Piano de Poros (Grècia), destacant a més per la seva brillant actuació com a solistes amb la Sinfonietta Orquestra Athens.

 

PROGRAMA

 

ANTONIN DVORÁK (1841-1904)

Danses eslaves

Op. 72 n. 8 Lento grazioso, quasi tempo di valse

Op. 72 n. 2 Allegretto grazioso

 

JOHANNES BRAHMS (1833-1897)

Danses hongareses

Dansa n. 2 Allegro non assai

Dansa n. 6Vivace

 

FRANCESC CIVIL CASTELLVÍ (Olot, 1895-1990)

Dues sardanes

- El Castell de Montagut

- La Mare de Déu del Mont

 

CLAUDE DEBUSSY (1862-1918)

La Mer

III. Dialogue du vent et de la mer

 

ISAAC ALBÉNIZ (1860-1909)

Suite Española” op. 47 (1886)

- Cádiz (Serenata)

- Sevilla (Sevillanas)

 

MANUEL DE FALLA (1876-1946)

Dansa Espanyola n. 2 de “La vida breve” (1904-1913)

- Allegramente e vivo, molto ritmico

 

GEORGE GERSHWIN (1898-1937)

Rhapsody in Blue (1924)

 

 

BIBLIOGRAFIA RECOMANADA PER LA BIBLIOTECA D'ARENYS DE MAR